Kurczak w cieście


kurczak w cieście
Przyznam szczerze, że byłam głodna jak wilk! Trochę się nawet obawiałam czy dam rade zrobić zdjęcia… ale na szczęście wszystko poszło gładko, brzuszek pełny tylko chętnych brak do posprzątania naczyń ze stołu.

Składniki:
-podwójna pierś z kurczaka
-szklanka mąki
-szklanka wody gazowanej
-1 jajko
-sól,pieprz
-świeża kolendra
-ananas z puszki
-patyczki do szaszłyków
-olej do smażenia
sos imbirowy:
-2,5 szklanki wody
-5 łyżek cukru
-kawałek imbiru
-6 łyżek sosu sojowego ciemnego
-3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
-1 łyżeczka mąki ziemniaczanej

Przygotowanie:
Do garnka wlać 2,5 szklanki wody, wsypać cukier i zagotować. Dodać starty imbir (ja starłam 2 kawałki mniej więcej wielkości kciuka), przecier pomidorowy oraz sos sojowy. W odrobinie chłodnej wody rozmieszać łyżeczkę mąki ziemniaczanej, dodać do sosu i dobrze wymieszać. Pierś umyć, pokroić w kostki, posolić, popieprzyć a następnie podsmażyć. Do miski wrzucić mąkę, jajko, wodę gazowaną, posiekaną kolendrę, sól,pieprz i wymieszać na jednolitą masę naleśnikową. Pokroić ananasa w kostki. Połamać patyczki do szaszłyków na pól a następnie nadziać na przemian kurczaka i ananasa. Zanurzyć w cieście naleśnikowym i smażyć w głębokim oleju. Po usmażeniu najlepiej kłaść na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, w który wsiąknie nadmiar tłuszczu.
kurczak w cieście

Wilczek
About me

To update Biographical Info , go to: http://yourwebsite/wp-admin/profile.php

YOU MIGHT ALSO LIKE

Zapiekanka makaronowa
March 26, 2017
Roladki z kurczaka ze szpinakiem
November 21, 2013
Kurczak na słodko z warzywami
November 04, 2013
Kurczak z miodem i miętą
October 10, 2013
Kurczak z fasolą i grzankami imbirowymi
August 17, 2013
Kurczak słodko kwaśny
August 15, 2013
Krewetki z cukinią i jajkiem
July 18, 2013
WOŁOWINA PO CHIŃSKU
May 09, 2013

1 Comments

Dołżonek Karolina
Reply 12/06/2013

hmm sos imbirowy I kurczak:) idealnie.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *