Kurczak z fasolą i grzankami imbirowymi



kurczak z woka z fasolą, sezamem i grzankami imbirowymi

Czy można jeść fasolę trzy razy dziennie? Dzięki mojej babci, która posadziła nieziemską ilość tej pyszności chyba będzie trzeba 😉 Na szczęście fasola jest bogata w witaminę A i C a jej świeże ziarna są o połowę mniej kaloryczne od suszonych, dlatego też po takim obiedzie jeszcze spokojnie zostanie miejsce na deser 😀


Składniki:
ok 3 garście fasoli
pierś z kurczaka
2 łyżki sosu sojowego
łyżeczka pasty curry
2 łyżeczki cukru brązowego
łyżeczka soku z cytryny
mały kawałek imbiru
masło
bagietka

kurczak z woka z fasolą, sezamem i grzankami imbirowymi
Przygotowanie:
Fasolę pozbawić końcówek, umyć i gotować w lekko osolonej wodzie. Do miseczki wrzucić: sos sojowy, pastę curry, cukier, sok z cytryny oraz pokrojonego kurczaka. Wstawić do lodówki na ok 30 minut. Pokroić bagietkę, posmarować odrobiną masła oraz startym imbirem a następnie wstawić do piekarnika aż będzie rumiana. Rozgrzać woka, wrzucić kurczaka z marynatą oraz fasolę. Smażyć do momentu aż kurczak nie będzie już surowy. Danie podać posypane sezamem wraz z gorącymi grzankami.

Wilczek
About me

To update Biographical Info , go to: http://yourwebsite/wp-admin/profile.php

YOU MIGHT ALSO LIKE

Zapiekanka makaronowa
March 26, 2017
Pizza z salami
January 05, 2017
Wołowina z makaronem ryżowym i warzywami
June 30, 2015
Roladki z kurczaka ze szpinakiem
November 21, 2013
Kanapki z wołowiną
November 12, 2013
Kurczak na słodko z warzywami
November 04, 2013
Kurczak z miodem i miętą
October 10, 2013
Focaccia z rozmarynem
September 28, 2013
Kurczak słodko kwaśny
August 15, 2013

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *