Szparagi



szparagi

Szparagi zawsze kojarzą mi się ze słonecznymi, letnimi dniami i lemoniadą cytrynową. Dzisiaj zagościły na moim stole w ten sympatyczny wieczór. Toffik zdecydowanie bardziej zainteresował się ciastem francuskim, do którego (zaraz po rukoli) ma zdecydowanie słabość 🙂


Składniki:
-szparagi
-ciasto francuskie
-kilka plasterków boczku
-oliwa
-starty parmezan
-sól,pieprz

szparagi

Przygotowanie:
Umyć szparagi i oddzielić zdrewniałą część. Rozgrzać piekarnik do 190 stopni. Ułożyć ciasto francuskie na blasze a na nim szparagi posmarowane oliwą, solą i pieprzem. Posypać boczkiem i piec całość przykrytą folią aluminiową przez 25 minut. Zdjąć folię aluminiową i całość posypać parmezanem, piec jeszcze ok 10 minut.

szparagi

szparagiszparagi

 

Wilczek
About me

To update Biographical Info , go to: http://yourwebsite/wp-admin/profile.php

YOU MIGHT ALSO LIKE

Zapiekanka makaronowa
March 26, 2017
Paluchy z cynamonem
August 02, 2016
Kieszonki francuskie z serem
June 12, 2013
PALEMKI Z SUSZONYMI POMIDORAMI
May 08, 2013

2 Comments

Kasia Warchoł
Reply 08/05/2014

pyszności, już robiłam, a szparagi uwielbiam pod kazdą postacia. Rewelacja!

Madzia BgirlMagic
Reply 20/06/2013

pyyyyyyyyyyyyysznie wygląda! Zrobie to! :D

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *